My E-day



Alhamdulillah.. settle satu step. semua pun berjalan lancar hari tu. 
07.02.2016 ulang tahun kelahiran, hari tunang , hari anniversary. 3 in 1 ;)
Semoga Allah permudahkan untuk urusan seterusnya. Aminn

Some flashback ..................

Sehari sebelum, sangatlah serabut. Dengan nak kemas umah, p amik tempahan hantaran (apam polkadot n puding roti) lagi, gubah hantaran.. semua buat sendiri. masa tu mmg taknak tgk cermin langsung sbb takut kalau-kalau tangan ni ringan p amik batu pecahkan cermin sbb tak tahan tgk muka sendiri yang sememeh tu. alahai. sampaikan satu tahap, fikir taknak langsungkan je pertunangan tu. bayangkan punyalah tensionnya. rasa macam "takyah tunang pun takpe kot". emm..malam tu, 3 pagi baru tido sbb tlg kakak siapkan pelamin (kakak sponsor- De Rias Bridal House).
Esok paginya, bangun2 je teros melompat dari katil. pasal baru teringat rumah tak kemas lagi. nak bawak keluar sofa. nak bentang karpet lagi..blablablabla.. turun2 terus nampak ayah n abang yg dah siap sedia nak tlg. Allah, bersyukur sangat. time tu rasa a bit relief la. Kemas2...dalam pukul 9 siap! Then kena bergegas mandi sebab nak di make up kan..Make up oleh kakak sendiri.. Majlis lepas zohor tapi make up awal sbb dia kena p larikk ke kenduri lain plak. Lepas make up, member2 sampai . Member merangkap dayang2 ku. Haha over sangat kena ada dayang n flower girl bagai. 

Perasaan yang "takyah tunang pun takpe kot" tadi tu beransur2 hilang n bertukar jadi excited. Sbb tgk muka2 kesayangan di sekeliling yg happy n banyak membantu :) 

Then siap2 semua...pukul 2 rombongan sampai. Semua berjalan lancar......cuaca pun cantik
fuhhhh
A big big thanks pada semua yg membantu. Sssayanggggg semua. bye Assalamualaikum!



4 comments:

Farah Waheda Wahid said... [Reply to comment]

wahhh cantiknya pelamin...

Tia Saipul said... [Reply to comment]

@Farah Waheda Wahid thanks :)

Teena Tna said... [Reply to comment]

Tahniah! One more step....
Semoga semuanya dipermudahkan 😃

Tia Saipul said... [Reply to comment]

@Teena Tna tq teena.. still remember ur name! hihi lama tak main belog nih

 

GOOGLE+

FOLLOWERS

Category

announcement (1) beach (2) beforeafter (1) birthday (2) blogger (3) bored (1) boyfie (3) cakapje (2) celebrity (1) chidish (1) childhood (1) clothing (1) company trip (5) curious (1) disgusting (1) drama (4) ego (1) eid (1) family (2) fashion (1) food (2) freebies (1) friends (2) GA (4) games (1) holiday (7) info (25) insurans (3) island (5) job vacancy (1) kawad (1) kelemumur (1) kereta (2) kerja (2) kfc (1) kids (1) korean (1) kpop (1) langkawi (3) lesson (1) love (6) makanfree (1) memories (7) mh370 (2) mood (3) mydreams (1) myself (11) news (1) officemate (3) OMG (6) PLKN (1) preview (12) promotion (1) rawang (1) recipe (1) segmen (1) sinopsis (2) sketch (1) smartphone (1) storysharing (1) sweet (2) takaful (3) tips (4) top10 (1) wanita (2) wedding (4) wordless (5) youtube (3)