Langkawi Trip - Part 2

Haiiii nak sambung cite ni.. For those yang belum tengok part 1, terjah sini Langkawi Trip - Part 1

Ok, on second day..Island Hopping. Location pertama Pantai Chenang. Naik bot dari jeti ada la dalam 10 minit.




cantik pantai dia.. boleh mandi manda, berkelah, main beach ball..terpulang.


Next location, Dayang Bunting Marble@Tasik Dayang Bunting

tengok macam excited kan nak pergi tapi bila tau kena daki tangga sejauh ni..

 blerghh, taubat taknak g lagi. cramp kaki aku 2 hari. tapi berendam kat sini memang syiok. 
kalau taknak mandi, naik benda ni pun boleh. cycling2



selfie sebentar
tapi kat sini banyak kera tau so behave k.

Sebelah petang, ktorang g Kilim Geoforest Park. Kawasan paya bakau. Ada 3 tempat dia bawak, pertama, Gua Kelawar


sorry, terjerit sikit di hujung video. abg bot buat lap puloks.





Kedua, tengok Ikan

Ada ikan sumpit, ikan pari, belangkas dll..boleh pegang n bagi makan sendiri kalau nak.

And last, tengok helang dari jarak dekat


Tamat untuk day 2. day 3? tungguuuu




14 comments:

Farah Waheda Wahid said... [Reply to comment]

wah seronoknya, nak tunggu Ash besar baru bawak dia...

Nurulee said... [Reply to comment]

bestnya. dah lama sangat tak pergi vacation dgn family since parents busy. hmmm.

Izzaty Zaty said... [Reply to comment]

cantiknya tasik dayang bunting :OOOO

Semantic Sepia said... [Reply to comment]

@Farah Waheda Wahid :)

Semantic Sepia said... [Reply to comment]

@Nurulee sian..g ngan kawan.

Semantic Sepia said... [Reply to comment]

@Izzaty Zaty mmg cantik. best mandi. tapi kena exercise la naik tangga turun tangga

Ninaa Hassan said... [Reply to comment]

best nya holiday
haihh dah lama tk pegi langkawi

Izzati Amira said... [Reply to comment]

huyoo.. bestnyaaa.. seronoknyaaa. ni jeles ni.. heee

Saipul Yatie said... [Reply to comment]

Bestnyer cuti raya nak g la

Semantic Sepia said... [Reply to comment]

@Ninaa Hassan :)

Semantic Sepia said... [Reply to comment]

@Izzati Amira takmo jeles2..

Semantic Sepia said... [Reply to comment]

@Saipul Yatie akk nk p ngan sape?

nur zafirah said... [Reply to comment]

bestnye.Saya penah jugak pegi naik bot pegi kilim geoforest park tu,Sampai je dekat sempadan laut tu ombak dia beralun2.Takut pon ade :)

Semantic Sepia said... [Reply to comment]

@nur zafirah exactly.. sakit bontot pun ada sbb beralun sangatt. haha

 

GOOGLE+

FOLLOWERS

Category

announcement (1) beach (2) beforeafter (1) birthday (2) blogger (3) bored (1) boyfie (3) cakapje (2) celebrity (1) chidish (1) childhood (1) clothing (1) company trip (5) curious (1) disgusting (1) drama (4) ego (1) eid (1) family (2) fashion (1) food (2) freebies (1) friends (2) GA (4) games (1) holiday (7) info (25) insurans (3) island (5) job vacancy (1) kawad (1) kelemumur (1) kereta (2) kerja (2) kfc (1) kids (1) korean (1) kpop (1) langkawi (3) lesson (1) love (6) makanfree (1) memories (7) mh370 (2) mood (3) mydreams (1) myself (11) news (1) officemate (3) OMG (6) PLKN (1) preview (12) promotion (1) rawang (1) recipe (1) segmen (1) sinopsis (2) sketch (1) smartphone (1) storysharing (1) sweet (2) takaful (3) tips (4) top10 (1) wanita (2) wedding (4) wordless (5) youtube (3)