Langkawi Trip - Part 3 (Last)

Lama betul nak ada kerajinan untuk buat part 3 ni. haih, so harini kena gagahkan diri gak. Langkawi -Part 2 ya rakan-rakan jika belum tengok lagi. So yg ni untuk last day .... as usual kurangkan membebel, banyakkan share gambar. hihi layannn

1st ktorang pergi Kota Mahsuri. Kat sini boleh tengok Makam Mahsuri, rumah dia, video yang menceritakan kisah beliau, persembahan gamelan, muzium, dan macam-macam lagi.




di depan pintu masuk muzium 
pemandangan di dalam Kota Mahsuri


di dalam rumah Mahsuri



persembahan gamelan



ni dia makam mahsuri. Al-fatihah

selfie sebelum balik

Selepas tu, ktorang singgah di Kilang Gamat @Nusantara Maju Enterprise


celup3.. menggelegak lagi minyak gamat ni
minyak gamat murah ja 12 botol RM10

Dah habis borong gamat, pergi shopping pula. Lokasi Pekan Kuah. Kat Langkawi, bende famous yg korang kena beli adalah coklat, luggage, pinggan mangkuk, kain batik, kain pelikat. Yang lain2 tak payah beli kat sini sbb harga dia sama macam KL malah ada juga yg lebih mahal. So nk tau apa hasil tangkapan aku? ni je...

n guess what, semua coklat ni dah habis dlm masa seminggu ja. ahaiii

Lokasi terakhir sebelum bertolak ke airport untuk pulang adalah Dataran Lang. Tak sah la kalau p Langkawi tapi tak tangkap gambar dengan helang. Panas terik ku redahi jua gitew. Sebenarnya ada dua lagi lokasi kami patut pergi; Pantai Pasir Hitam n Beras Terbakar tapi disebabkan masa mencemburui, so tak dapat la.





ok, rasanya tu je kot. 
terima kasih kerana sudi menonton dan mohon-mohon-mohon jeles.
TAMAT



12 comments:

Puteri said... [Reply to comment]

cantik lah gambar :O mesti pakai kamera mahal ni. hahaha minyak gamat tu nampak macam dodol pun ada. haha

Izzati Amira said... [Reply to comment]

ehh ehh , tak panas ke main celup2 minyak gamat tu..?? mak aih

Semantic Sepia said... [Reply to comment]

@Puteri takde la mahal sangat :P

Semantic Sepia said... [Reply to comment]

@Izzati Amira tak panas mana pun.. ok je kalau nak celup ^^

Aisyah Az said... [Reply to comment]

wahhhh langkawiii.. lamanya tak pi sana. hee seyesly habis dalam sminggu? dasyat hakak2 ni aihh..

Semantic Sepia said... [Reply to comment]

@Aisyah Az haha seminggu mkn satu family la dik.. klau makan sorang tu hantu coklat namanye.

Sharifah Syahirah said... [Reply to comment]

bestnya Langkawi. Syira lama dah nak pergi, tapi.. tapi..

Semantic Sepia said... [Reply to comment]

@Sharifah Syahirah tapi ape tu?? ongkos takde? hihi

Ayuni Sara said... [Reply to comment]

memang jeles amat oke...haha

Semantic Sepia said... [Reply to comment]

@Ayuni Sara haha mohon bersabar

Anizz Annisa said... [Reply to comment]

gerammmmmnyee tengok coklat tuuu..haishh.. nakkk..hihihi... ^__^

Semantic Sepia said... [Reply to comment]

@Anizz Annisa habiss dahhh ... hee

 

GOOGLE+

FOLLOWERS

Category

announcement (1) beach (2) beforeafter (1) birthday (2) blogger (3) bored (1) boyfie (3) cakapje (2) celebrity (1) chidish (1) childhood (1) clothing (1) company trip (5) curious (1) disgusting (1) drama (4) ego (1) eid (1) family (2) fashion (1) food (2) freebies (1) friends (2) GA (4) games (1) holiday (7) info (25) insurans (3) island (5) job vacancy (1) kawad (1) kelemumur (1) kereta (2) kerja (2) kfc (1) kids (1) korean (1) kpop (1) langkawi (3) lesson (1) love (6) makanfree (1) memories (7) mh370 (2) mood (3) mydreams (1) myself (11) news (1) officemate (3) OMG (6) PLKN (1) preview (12) promotion (1) rawang (1) recipe (1) segmen (1) sinopsis (2) sketch (1) smartphone (1) storysharing (1) sweet (2) takaful (3) tips (4) top10 (1) wanita (2) wedding (4) wordless (5) youtube (3)