Last Seen pada Whatsapp


Tiba-tiba saya terpanggil untuk berbicara berkenaan hal seperti di atas. Saya yakin ramai di antara anda mempunyai akaun Whatsapp dan pernah melalui konflik disebabkan "last seen" tersebut. Benar? jika benar mari kita berjabat tangan.

Akibat "last seen" yang boleh dikategorikan sebagai hal kecil, satu hubungan boleh menjadi renggang dan berlaku perselisihan faham. Ini benar, banyak terjadi.

Jadi, hari ini saya telah menemui jalan penyelesaiannya, mungkin ramai di antara anda telah sedia maklum akan hal ini tapi mungkin juga tidak. Di bawah ini saya sertakan screen shot bagi langkah-langkah tersebut :



 Begitu juga dengan media sosial yang lain ............
instagram

wechat

twitter
HIDUP KENA ADA PRIVACY!! sekian.


43 comments:

Sheila Salim said... [Reply to comment]

Assalamualaikum. nice sharing. selama ni tak terfikir nak tengok setting kat whatsapp tu. hihi ;p

Siti Nooryanawati Mohamed said... [Reply to comment]

Good. Bagus betul entri ni... memang susah kalau dapat pasangan yang suka spotcheck anytime kan.
memang kena waspada laaa...

Baru taw yg pasal last seen whatsapp tu... Selama ni ingatkan x boleh nak sorok. Hihihi...

Tq Kikirie (^^,)

Semantic Sepia said... [Reply to comment]

@Sheila Salim wslm..tq..sy pun baru perasan tadi ^^

Semantic Sepia said... [Reply to comment]

@Siti Nooryanawati Mohamed welcome. yup sangat ssh, bende kecik pun nak diperbesarkan. tu yg rimas. senang private kan aje. :D

Aisyah Az said... [Reply to comment]

ecah baru tahu ni.. hehe. thanks sbab sharing . kalau tak mmg sampai tua xtau pasal ni =)

Semantic Sepia said... [Reply to comment]

@Aisyah Az haha teruk sgt tu dik, sampai ke tua..

gadis said... [Reply to comment]

dah sorok dah.HAHAHAHHAHAHAHAHHAH
*aura nak tido olok2

Muhammad Taufiq said... [Reply to comment]

Suka sangat baca blog awk :D saya pon ada blog, mohon singgah dan follow blog saya awksweetgitu.blogspot.com

Teena Tna said... [Reply to comment]

Kawan saya suka tengok 'last seen' kat phone dia. Nak stalk org. Hehe

Anne Muloque said... [Reply to comment]

Hehehe....lepas nie, dah tak boleh stalking orang lagi.....

Semantic Sepia said... [Reply to comment]

@gadis yayyyy!!! *lompat2

Semantic Sepia said... [Reply to comment]

@Muhammad Taufiq macam pernah baca je ayat tu.. huhu. dah follow blog awk, adik.

Semantic Sepia said... [Reply to comment]

@Teena Tna kan. saya pun. :P

Semantic Sepia said... [Reply to comment]

@Anne Muloque kalau org tu tak tau pasal bende ni, boleh stalk dia lagi. tp dorang nak stalk kita, dah tak boleh la.. (:

Cikgu Norazimah said... [Reply to comment]

bagus gak idea ni yer, CN pun tak perna terfikir nak setting pasal benda ni..bagus2 !

Semantic Sepia said... [Reply to comment]

@Cikgu Norazimah thank you cikgu :)

Akeyla Azmi said... [Reply to comment]

heeee qila lupa selalu nak buat ni hehe. thanks ingatkan :D <3

Semantic Sepia said... [Reply to comment]

@Akeyla Azmi not a big deal,darling

Umi Nazrah said... [Reply to comment]

salam singgah. kenapa kat account wassap saya takda privacy? +___+

Semantic Sepia said... [Reply to comment]

@Umi Nazrah maybe awk tak update latest version lagi kot?

AsmYza PaNda said... [Reply to comment]

Hai,cantik nye blog. Blogwalking sini . berminat nak join business 1whp ? modal serendah rm55 & income boleh mencecah rm700++ wechat:asmizazul25
whatapps:0177052170

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said... [Reply to comment]

bagus perkongsian ini.. tak pernah ada whatsapp, hehe..

Semantic Sepia said... [Reply to comment]

@AsmYza PaNda thanks dtg singgah

Semantic Sepia said... [Reply to comment]

@Mizz Aiza (Dunia Kecil) terima kasih. loh knp takde, try la best, free ja

Sasa said... [Reply to comment]

Thank you for this info! Dah lama cari for the whatsapp tu. Thanks again! :)

Semantic Sepia said... [Reply to comment]

@Sasa welcome ^^

Siara Elina said... [Reply to comment]

saya xde bendaa nie hehe

Anis Adnan said... [Reply to comment]

tak ada whatsapp. Teeheeee :D

Semantic Sepia said... [Reply to comment]

@Anis Adnan @Siara Elina kenapa takde.... pegi download cikaranggggg

Anne Nurain said... [Reply to comment]

owh ada cara eh nak buang last seen tu? bole try ni.. hehehe..

Ninaa Hassan said... [Reply to comment]

hehe tk tau nk komen apa sebab tk penah main :)
asyik dok layan wechat je

Ninaa Hassan said... [Reply to comment]

hehe tk tau nk komen apa sebab tk penah main :)
asyik dok layan wechat je

Semantic Sepia said... [Reply to comment]

@Anne Nurain :)

Semantic Sepia said... [Reply to comment]

@Ninaa Hassan try whatsapp, lg ringan.^^

nani sydney said... [Reply to comment]

Nak tanya kak, kalau tak nmpk last seen tuh, mcm mana kita nak tahu die online bile ye?:)tq.

Semantic Sepia said... [Reply to comment]

@nani sydney kalau org tu online, adik akan nmpk dia tulis online kat bawah nama dia, tp kalau last seen dia, adik tak akan nmpk sbb adik dah privatekan adik punya so automic adik takleh nk tengok org lain punya

Wan Nabihah said... [Reply to comment]

oowww... boleh hide rupanya.. baru tahu... nice sharing ! hehehe.. tq

Semantic Sepia said... [Reply to comment]

@Wan Nabihah tq ^^

Amizal Haiqal said... [Reply to comment]

thnks sebab share benda .. samalah tak pernah terpikir nk pop prgi kt whatsapp setting tuu -_-

Semantic Sepia said... [Reply to comment]

@Amizal Haiqal :) welcome

Anonymous said... [Reply to comment]

korg ingat blh bersembunyi apa pun aku boleh bagitau rahsia utk pecahkan kod rahsia utk last seen tu jd kt dunia ni kalau ada org pandai ada lg lbih pandai haha aku tau dan akan bg tau nk knl ngan aku korg panggill aku MADARA

Anonymous said... [Reply to comment]

kak nama adik amirdeniel umur12 tahun blh tk akak jg kak angkat adik

M I A said... [Reply to comment]

Terbaek !!

 

GOOGLE+

FOLLOWERS

Category

announcement (1) beach (2) beforeafter (1) birthday (2) blogger (3) bored (1) boyfie (3) cakapje (2) celebrity (1) chidish (1) childhood (1) clothing (1) company trip (5) curious (1) disgusting (1) drama (4) ego (1) eid (1) family (2) fashion (1) food (2) freebies (1) friends (2) GA (4) games (1) holiday (7) info (25) insurans (3) island (5) job vacancy (1) kawad (1) kelemumur (1) kereta (2) kerja (2) kfc (1) kids (1) korean (1) kpop (1) langkawi (3) lesson (1) love (6) makanfree (1) memories (7) mh370 (2) mood (3) mydreams (1) myself (11) news (1) officemate (3) OMG (6) PLKN (1) preview (12) promotion (1) rawang (1) recipe (1) segmen (1) sinopsis (2) sketch (1) smartphone (1) storysharing (1) sweet (2) takaful (3) tips (4) top10 (1) wanita (2) wedding (4) wordless (5) youtube (3)