Last Seen pada Whatsapp


Tiba-tiba saya terpanggil untuk berbicara berkenaan hal seperti di atas. Saya yakin ramai di antara anda mempunyai akaun Whatsapp dan pernah melalui konflik disebabkan "last seen" tersebut. Benar? jika benar mari kita berjabat tangan.

Akibat "last seen" yang boleh dikategorikan sebagai hal kecil, satu hubungan boleh menjadi renggang dan berlaku perselisihan faham. Ini benar, banyak terjadi.

Jadi, hari ini saya telah menemui jalan penyelesaiannya, mungkin ramai di antara anda telah sedia maklum akan hal ini tapi mungkin juga tidak. Di bawah ini saya sertakan screen shot bagi langkah-langkah tersebut :



 Begitu juga dengan media sosial yang lain ............
instagram

wechat

twitter
HIDUP KENA ADA PRIVACY!! sekian.

43 Comments

  1. Assalamualaikum. nice sharing. selama ni tak terfikir nak tengok setting kat whatsapp tu. hihi ;p

    ReplyDelete
  2. Good. Bagus betul entri ni... memang susah kalau dapat pasangan yang suka spotcheck anytime kan.
    memang kena waspada laaa...

    Baru taw yg pasal last seen whatsapp tu... Selama ni ingatkan x boleh nak sorok. Hihihi...

    Tq Kikirie (^^,)

    ReplyDelete
  3. @Sheila Salim wslm..tq..sy pun baru perasan tadi ^^

    ReplyDelete
  4. @Siti Nooryanawati Mohamed welcome. yup sangat ssh, bende kecik pun nak diperbesarkan. tu yg rimas. senang private kan aje. :D

    ReplyDelete
  5. ecah baru tahu ni.. hehe. thanks sbab sharing . kalau tak mmg sampai tua xtau pasal ni =)

    ReplyDelete
  6. @Aisyah Az haha teruk sgt tu dik, sampai ke tua..

    ReplyDelete
  7. dah sorok dah.HAHAHAHHAHAHAHAHHAH
    *aura nak tido olok2

    ReplyDelete
  8. Suka sangat baca blog awk :D saya pon ada blog, mohon singgah dan follow blog saya awksweetgitu.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Kawan saya suka tengok 'last seen' kat phone dia. Nak stalk org. Hehe

    ReplyDelete
  10. Hehehe....lepas nie, dah tak boleh stalking orang lagi.....

    ReplyDelete
  11. @Muhammad Taufiq macam pernah baca je ayat tu.. huhu. dah follow blog awk, adik.

    ReplyDelete
  12. @Anne Muloque kalau org tu tak tau pasal bende ni, boleh stalk dia lagi. tp dorang nak stalk kita, dah tak boleh la.. (:

    ReplyDelete
  13. bagus gak idea ni yer, CN pun tak perna terfikir nak setting pasal benda ni..bagus2 !

    ReplyDelete
  14. heeee qila lupa selalu nak buat ni hehe. thanks ingatkan :D <3

    ReplyDelete
  15. salam singgah. kenapa kat account wassap saya takda privacy? +___+

    ReplyDelete
  16. @Umi Nazrah maybe awk tak update latest version lagi kot?

    ReplyDelete
  17. Hai,cantik nye blog. Blogwalking sini . berminat nak join business 1whp ? modal serendah rm55 & income boleh mencecah rm700++ wechat:asmizazul25
    whatapps:0177052170

    ReplyDelete
  18. bagus perkongsian ini.. tak pernah ada whatsapp, hehe..

    ReplyDelete
  19. @Mizz Aiza (Dunia Kecil) terima kasih. loh knp takde, try la best, free ja

    ReplyDelete
  20. Thank you for this info! Dah lama cari for the whatsapp tu. Thanks again! :)

    ReplyDelete
  21. tak ada whatsapp. Teeheeee :D

    ReplyDelete
  22. @Anis Adnan @Siara Elina kenapa takde.... pegi download cikaranggggg

    ReplyDelete
  23. owh ada cara eh nak buang last seen tu? bole try ni.. hehehe..

    ReplyDelete
  24. hehe tk tau nk komen apa sebab tk penah main :)
    asyik dok layan wechat je

    ReplyDelete
  25. hehe tk tau nk komen apa sebab tk penah main :)
    asyik dok layan wechat je

    ReplyDelete
  26. Nak tanya kak, kalau tak nmpk last seen tuh, mcm mana kita nak tahu die online bile ye?:)tq.

    ReplyDelete
  27. @nani sydney kalau org tu online, adik akan nmpk dia tulis online kat bawah nama dia, tp kalau last seen dia, adik tak akan nmpk sbb adik dah privatekan adik punya so automic adik takleh nk tengok org lain punya

    ReplyDelete
  28. oowww... boleh hide rupanya.. baru tahu... nice sharing ! hehehe.. tq

    ReplyDelete
  29. thnks sebab share benda .. samalah tak pernah terpikir nk pop prgi kt whatsapp setting tuu -_-

    ReplyDelete
  30. Replies
    1. kak nama adik amirdeniel umur12 tahun blh tk akak jg kak angkat adik

      Delete
  31. korg ingat blh bersembunyi apa pun aku boleh bagitau rahsia utk pecahkan kod rahsia utk last seen tu jd kt dunia ni kalau ada org pandai ada lg lbih pandai haha aku tau dan akan bg tau nk knl ngan aku korg panggill aku MADARA

    ReplyDelete

Drop down your comment here :)