Ego Seorang Perempuan


Jangan ingat lelaki je ada ego, perempuan pun ada. Tapi ego perempuan lain sikit dari lelaki. Boleh juga disifatkan sebagai jual mahal atau bahasa lembut berhati-hati mungkin. Contohnya:

  •  taknak take a first move.
situasi 1:  
"k, kenapa pulak aku nak text die first, die laki, die la text aku dulu kan. ok tunggu jela."
after 2 jam kemudian, hp masih senyap sunyi..*cengkerik2
situasi 2 :  
"kenapa awak tak kejut saya, kan kita nak keluar harini"
"awak yang nak keluar ngan saya. saya ingat awak dah ubah fikiran. so saya diam jela."

  • "awak, jom jumpa.dah lame kite text tapi tak pernah jumpe" takkan baru pelawa terus nak kan. create alasan.sampai pelawaan yang ke-10 baru nak jumpe. maybe? ok tak camtu?
jawapan 1 :  
"oh sy kalau hujung minggu kena tolong mak masak, pastu kena tolong ayah berkebun, lepastu kena hantar adik g tuisyen, bagi makan kucing lagi. fuhhh"
jawapan 2 : 
"memang kena jumpa eh?"
jawapan 3 :  
"tak mau la, kalau artis tadi nak la jugak saya jumpa.hihi"

  • "i love you" susah sangat ke nak balas love you too?
jawapan 1 : 
"hm, awak dah makan?"
jawapan 2 :  
"yeke, maceh.. "
jawapan 3 :  
"me too"
jawapan 4 : 
"okay"

  •  no chance for explanation..putus je!
situasi  :  
"beb, tu bf lu ngan girl mana tu? " 
"nenek die kot, ade aku kesah."
text bf.... "KITA PUTUS"

p/s : amacam... teruk tak ego dia.  :p



 

GOOGLE+

FOLLOWERS

Category

announcement (1) beach (2) beforeafter (1) birthday (2) blogger (3) bored (1) boyfie (3) cakapje (2) celebrity (1) chidish (1) childhood (1) clothing (1) company trip (5) curious (1) disgusting (1) drama (4) ego (1) eid (1) family (2) fashion (1) food (2) freebies (1) friends (2) GA (4) games (1) holiday (7) info (25) insurans (3) island (5) job vacancy (1) kawad (1) kelemumur (1) kereta (2) kerja (2) kfc (1) kids (1) korean (1) kpop (1) langkawi (3) lesson (1) love (6) makanfree (1) memories (7) mh370 (2) mood (3) mydreams (1) myself (11) news (1) officemate (3) OMG (6) PLKN (1) preview (12) promotion (1) rawang (1) recipe (1) segmen (1) sinopsis (2) sketch (1) smartphone (1) storysharing (1) sweet (2) takaful (3) tips (4) top10 (1) wanita (2) wedding (4) wordless (5) youtube (3)