Bosan? Cara-cara Hilangkan Bosan di Office

memang tengah bosan gile2 ni. campur ngantuk lagi sbb semalam tidur lewat. kalau kat rumah ni dah lama tidur, tapi ni kat ofis. kerja dah habis. so ape nak buek? (tips ni suka suki je.jangan tak buat keje plk ye)

1-edit blog
haa cara ni memang mujarab bagi aku. maybe sbb minat kot. edit la pape pun. letak widget comel2. tukar template blog ke, rajin2 la tengok2 tutorial kat blog tu macam2 ade. confirm leka sampai dah habis keje pun rase malas nak balik. lagi satu cara ni takdela nampak macam tak buat kerja sangat. kalau boss tgk cctv pun dia tak perasan selagi tak nampak kebiru-biruan dekat cctv tu (facebook) tu kira ok la. takde la kena marah..

2-online
social networking. facebook, insta, semua tu..update status, comment2 pic org, im ke, boleh la jugak hilangkan bosan.tapi benda ni tak boleh open kat pc tgk kat hp je guna wifi ofis. cctv ade kan..tapi bagi aku lagi suka on wechat, chating2 n look around cari pakwe (haha joking).

3-snap picture
alah, macam tak biasa selfie2 ni. biasa la tu kan.. kekadang tangkap gambar tak tengok kamera. tgk belah kanan la, kiri la, bawah la. konon2 tgh gelak n konon2 candid org lain yg tangkapkan. tapi sbnrnya tangkap sendiri. tau dahhh

4- tengok movie/drama
yang ni aku jarang buat. sbb kena pakai earphone. kekadang pakai tudung lilit2 malas pulak nak pasang earphone tu kat telinga. tapi ok la cara ni, cover2 la, minimize bagi kecik la ye, kalau boss lalu tu jangan pulak sengih2 tgk cite cinta..kang terkantoi.control emosi derr

5- dekorasi
buat2 la filling tu ha...file tu bagi cantik sikit. bagi colourful.tgk pun ceria je..label balik file2 atau folder2 lama yang memang sah2 dah terkoyak atau dah buruk tu.

6-game
Candy crush! confirm tak ngantuk weh! tapi sakit hati bila level tak lepas2.

7-makan
ni memang superb..nikmat tu..cari la ape2 nak dikunyah. selongkar la pantry, kalau takde gak, tanya org sebelah ade makanan tak, kalau takde jugak pegi la kuar kedai jap beli cikedis, boss tanya nak pegi mana pandai2 la ye

8-tidur
kalau semua kat atas tak menjadi, lelapkan mata jap. tapi time rehat je tau. kat atas meja pun jadi.


4 comments:

Niena Reen said... [Reply to comment]

benda-benda tu klu buat mmg hilang bosan. :D

KIKIRIE™ said... [Reply to comment]

@Niena Reen hihi pernah buat yg mana?

Niesa said... [Reply to comment]

kebykkan semua bnda tu niesa pernah buat kecuali tidur..hehe..niesa follow awk.. :)

KIKIRIE™ said... [Reply to comment]

@Niesa hihi. kite dah follow balik :)

 

GOOGLE+

FOLLOWERS

Category

announcement (1) beach (2) beforeafter (1) birthday (2) blogger (3) bored (1) boyfie (3) cakapje (2) celebrity (1) chidish (1) childhood (1) clothing (1) company trip (5) curious (1) disgusting (1) drama (4) ego (1) eid (1) family (2) fashion (1) food (2) freebies (1) friends (2) GA (4) games (1) holiday (7) info (25) insurans (3) island (5) job vacancy (1) kawad (1) kelemumur (1) kereta (2) kerja (2) kfc (1) kids (1) korean (1) kpop (1) langkawi (3) lesson (1) love (6) makanfree (1) memories (7) mh370 (2) mood (3) mydreams (1) myself (11) news (1) officemate (3) OMG (6) PLKN (1) preview (12) promotion (1) rawang (1) recipe (1) segmen (1) sinopsis (2) sketch (1) smartphone (1) storysharing (1) sweet (2) takaful (3) tips (4) top10 (1) wanita (2) wedding (4) wordless (5) youtube (3)