Dunia Kecil Kikirie

masa kecil adalah masa yang sangat berharga. tiada tekanan, masalah, happy je memanjang. alangkah indah kalau dapat putar balik masa..

aku waktu kecil .. seorang yang sangat pendiam, bercakap dengan orang yang rapat je. manja, bongsu kan time tu. dulu masa baby aku kurus sangat, rambut takde, botak. sampai ayah aku risau kenapa aku tak gemok2. haha sekarang.. takpayah dirisaukan sangat lah kan. memang dan gemuk pun.

pernah satu hari tu ayah p bawak tengok wayang kat jalan tar tu. kan ada wayang tamil tu kan, ha kat situ. time tu aku duk ngan akk aku, pastu ada sorang bdk tarik subang aku sampai berdarah telinga.dan org tu budak pompuan india. kuang asam betul. tapi aku tak memangis tau. aku macam takde rasa sakit.(kebal) pastu kakak aku tempik kat ayah. budak tu pun kena marah ngan ayah, rupanya mak bapak dia tengok wayang kat dalam, dia berkeliaran kat luar. apa nak jadi la..

lepas umur aku meningkat 5 tahun, aku suka sangat bergambar. bila ayah nak tangkap gambar aku, aku mesti akan pose (mak ajar cara nak pose). buktinya tengok lah gambar2 bawah ni. menggedik je kan macam model.

masa aku darjah tiga, tetibe aku dapat tau mak aku mengandung, masa tu aku excited nak dapat adik. aku langsung tak pk yang takhta bongsu aku tu takkan jadi milik aku lagi. maybe sbb aku dah besar kot, dah matang. n selang setahun lepas tu keluar lagi sorang adik laki. best ada adik, boleh buli. suruh itu ini. betulll



NNNNNNNNNNNNN

aku yang kecik. with kak sue 

aku yang kena dukung dengan ayah tu

heheh

dengan kak sue, kawan dia

ni dekat medan. umur aku 6 tahun

annual concert tadika.

annual concert tadika.

ni pun kat medan

with kak sue lagi. rambut dia macam lelaki kan? haha

dengan mak. 6 tahun

di medan, rumah nenek

perasan tak ada apa kat lutut

ktorang memang macam kembar. baju nak sama jee

ni masa sambut bday aku

ni lepas balik dari annual concert tadika. singgah jap kedai ayah

ni kat sunway rasanya

ni dengan kak yati. haha rambut diaa..tapi skrg dah cantik tau

dengan arwah nenek :'(

see.. baju sama lagi. warna lain

ni nak boarding ke medan. aku ngan mak je pegi. lain tinggal

model kikilala. lol

nak jugak tongkat dagu tu






BYE!!!!!



0 comments:

 

GOOGLE+

FOLLOWERS

Category

announcement (1) beach (2) beforeafter (1) birthday (2) blogger (3) bored (1) boyfie (3) cakapje (2) celebrity (1) chidish (1) childhood (1) clothing (1) company trip (5) curious (1) disgusting (1) drama (4) ego (1) eid (1) family (2) fashion (1) food (2) freebies (1) friends (2) GA (4) games (1) holiday (7) info (25) insurans (3) island (5) job vacancy (1) kawad (1) kelemumur (1) kereta (2) kerja (2) kfc (1) kids (1) korean (1) kpop (1) langkawi (3) lesson (1) love (6) makanfree (1) memories (7) mh370 (2) mood (3) mydreams (1) myself (11) news (1) officemate (3) OMG (6) PLKN (1) preview (12) promotion (1) rawang (1) recipe (1) segmen (1) sinopsis (2) sketch (1) smartphone (1) storysharing (1) sweet (2) takaful (3) tips (4) top10 (1) wanita (2) wedding (4) wordless (5) youtube (3)