Pulau Redang

Hye! Just nak share memories and some info (perhaps) about Pulau Redang. Just back from Redang yesterday starting 17Aug - 19Aug (3d 2n). Had sooo much fun! Alhamdulillah safely journey. Ktorang konvoi 3 kereta gerak malam hari jumaat 16Aug 12am n arrived 17Aug 8am. So it takes for about 8 hours la. Lama kan, actually ktorang ada sesat masa nak menuju ke Syahbandar Jetty. Hah! so lets start dari Syahbandar Jetty........


dari Syahbandar Jetty, ktorang naik feri dan ambil masa dalam 40 minit untuk sampai pulau. Jauh tau, lagi2 feri tu jalan slow. so boleh la amik masa tu untuk take picture, watch movie, atau tidur je?

but for me, taking picture lahh! dalam feri

 abaikan orang belakang. with abang no 3

we're siblings!

gedik.gedik.gedik

yg sebelah kanan sekali abg sulung. ensem? sikit lah.

apesal lidah tu? tunjuk ape tu hafiyyyy..


H.A.P.P.Y


with kak sue. tak habis2 peace





sampai pulau!!!! yayyyy








 muka kekenyangan. baru lepas lunch. lunch free yg disediakan termasuk dlm pakej





kak yati. best main buai?

we all check in di chalet Redang Lagoon. RM380/pax included snorkeling 3 trip, makan utk 3d 2n. not bad lah kan? here list of rate for info






 comel arissa.


sista




hafiy. anak buah.

1st snorkeling trip. deep sea.. uu excited+scared



with sister in law.
















terserlah ketembamanku



nampak tak kesungguhan aku



petang pulak we're playing volley ball. klik untuk lihat video di KEEK



2nd snorkeling trip-marine park (on 2nd day)











abg sulung with his son n abg ipar


ultraman! yeah anak2 buah ku. hazim n haziq

haziq n mama


snorkeling kali ketiga tiada gambar yang diambil ya. harap maklum. tapi trip yg ke 3 tu paling menyeramkan sebab dia bawak pergi laut yg lagi dalam@deep sea. tgk dasar laut tu rasa gayat pun ade, tapi best sbb banyak ikan n coral. disebabkan ombak kat situ agak kuat, den tak terdaya nak bergerak dan naik semula ke bot. kuak2 tengok bot makin jauh. last2 ditarik oleh orang pulau kat situ utk naik ke bot.haha. one more thing, kalau nak snorkeling berhati2 dengan coral@batu karang sbb ada coral yg aktif dan akan membuat kaki anda tercedera. so jangan pijak coral! sayangi hidupan laut kita! yeah!

hari yg ke-3 terpaksa la balik walaupun tidak sanggup.. bye pulau. insyaAllah pulau lain akan diterokai pada masa yg akan datang. TIOMAN, maybe? itu misi saya.




 was like "kalau tak balik tak boleh ke?. menci. "





pssttt BERKAT VACATION KE REDANG NI, SAYA SECARA RASMINYA TELAHPUN RETI, PANDAI, BERANI BERENANG DAN TERAPUNGKAN DIRI. kbai




2 comments:

 

GOOGLE+

FOLLOWERS

Category

announcement (1) beach (2) beforeafter (1) birthday (2) blogger (3) bored (1) boyfie (3) cakapje (2) celebrity (1) chidish (1) childhood (1) clothing (1) company trip (5) curious (1) disgusting (1) drama (4) ego (1) eid (1) family (2) fashion (1) food (2) freebies (1) friends (2) GA (4) games (1) holiday (7) info (25) insurans (3) island (5) job vacancy (1) kawad (1) kelemumur (1) kereta (2) kerja (2) kfc (1) kids (1) korean (1) kpop (1) langkawi (3) lesson (1) love (6) makanfree (1) memories (7) mh370 (2) mood (3) mydreams (1) myself (11) news (1) officemate (3) OMG (6) PLKN (1) preview (12) promotion (1) rawang (1) recipe (1) segmen (1) sinopsis (2) sketch (1) smartphone (1) storysharing (1) sweet (2) takaful (3) tips (4) top10 (1) wanita (2) wedding (4) wordless (5) youtube (3)