takaful.perlindungan.hayat.anda



Ramai yang tak tahu manfaat takaful/insurans. Ada yang fikir benda ni membazir duit, makan duit orang je. Selalu nampak salesman kat shopping complex bukak mejaberuniform hijau pegang flyers, cepat aje kite lari sambil tangan melambai2 kekiri kanan, kepala menggeleng2. kan kan. Well, aku pun macam tu jugak dulu sebelum berkecimpung dalam bidang ni. HOHO.

TAPI bila kita belajar, faham, dan tahu faedah dia, rase ehh apehal la tak terfikir sebelum ni???
Ok let say korang bekerja, satu hari korang ditimpa kemalangan dan kesan dari itu menyebabkan korang lumpuh dan of course takleh nak bekerja. Siapa yang nak bayar hutang kereta, sewa rumah, bil api air? kesian kat family kita ye takkk.

Sesetengah takaful/insurans menyediakan "Waiver Contribution" di mana ia dapat cover korang walaupun korang dalam keadaan seperti di atas. (further info, boleh tanya saya ok)

Ada jugak yang kata takde duit nak amik lagipun masih sihat lagi. Eh3 masa sihat la kena amik uollzz. Kalau dah sakit nanti siapa nak approve case korang kan. Kita tak tahu apa akan jadi pada kita esok, lusa, tulat. So renung2kanlahhh

Just nak share :)

I'M A TAKAFUL CONSULTANT FOR TAKAFUL IKHLAS, TAKAFUL MALAYSIA and
ETIQA TAKAFUL, MAA TAKAFUL

0 comments:

 

GOOGLE+

FOLLOWERS

Category

announcement (1) beach (2) beforeafter (1) birthday (2) blogger (3) bored (1) boyfie (3) cakapje (2) celebrity (1) chidish (1) childhood (1) clothing (1) company trip (5) curious (1) disgusting (1) drama (4) ego (1) eid (1) family (2) fashion (1) food (2) freebies (1) friends (2) GA (4) games (1) holiday (7) info (25) insurans (3) island (5) job vacancy (1) kawad (1) kelemumur (1) kereta (2) kerja (2) kfc (1) kids (1) korean (1) kpop (1) langkawi (3) lesson (1) love (6) makanfree (1) memories (7) mh370 (2) mood (3) mydreams (1) myself (11) news (1) officemate (3) OMG (6) PLKN (1) preview (12) promotion (1) rawang (1) recipe (1) segmen (1) sinopsis (2) sketch (1) smartphone (1) storysharing (1) sweet (2) takaful (3) tips (4) top10 (1) wanita (2) wedding (4) wordless (5) youtube (3)